Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De RPBG Call Center, een afdeling van Rosheuvel & Partners Business Group, is de innovatieve dienstverlener op het gebied van outsourcing. Wij onderhouden klantcontact voor diverse bedrijven en instellingen. Onze passie voor klantcontact en de nieuwste technologie hebben ervoor gezorgd dat wij al jaren succesvol actief op deze markt zijn.

Optimale bereikbaarheid is noodzakelijk voor uw onderneming voor de aanname van uw orders en het garanderen van de klanttevredenheid. Gaat het om eenmalige of continu lopende projecten, front- of backoffice werkzaamheden, wij zullen u overtuigen dat wij uw organisatie geheel naar uw wensen kunnen vertegenwoordigen wanneer het gaat om binnenkomende reacties en uitgaande gesprekken.

Het RPBG Call Center beschikt over een team van goed opgeleide, toegewijde medewerkers die elk klantcontact naar tevredenheid van de klant en de opdrachtgever uitvoeren. Kwaliteit en performance staan hierbij hoog in het vaandel. Voor het behalen van topprestaties wordt geïnvesteerd in training en opleiding van onze medewerkers.

businessman_thrown-in-hands_tiny

Voordelen bij het outcoursen van activiteiten aan het RPBG Callcenter zijn:

Substantiële kostenbesparing
Hoog kennisniveau
Nederlands en Engels sprekende call agents
Verbetering van de aftersales service
Verhoging van de klanttevredenheid

24 uur beschikbaar
Flexibele (human) resources in een omgeving
High level call center vakkennis
Proactieve operationele aanpak
Professionele outsourcing partner met veel ervaring

RPBG, Breathing Life into ICT

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.